Begreber og certificeringer


Hvad er bæredygtighed?


Bæredygtighed bliver tit omtalt, men hvad betyder det egentlig?

FN definerer bæredygtighed således: ”…en udvikling, hvor opfyldelsen af de nulevende generationers behov ikke sker på bekostning af fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov.”

Kort og simpelt fortalt betyder bæredygtighed altså at leve på jorden, på en måde som hverken påvirker dine minimennesker eller dine minimenneskers minimennesker, negativt. -Det er det vi hos minimusling kalder kvalitet med god samvittighed!


Hvad er GOTS certificering egentlig?


Hos minimusling ligger vi meget vægt på at mange af vores tekstilprodukter er GOTS certificeret, men hvorfor ? og hvad indebærer det egentlig?

- GOTS står for 'The Global Organic Textile Standard' og er en kendt og anerkendt standard, for økologiske fibre, i hele verden.

Mærket er en garanti for at produktionen, hele vejen igennem, er både miljømæssigt og socialt ansvarlig.
- GOTS kontrollerer indholdsstoffer fra produktion og høst af råvarer, gennem forarbejdning til færdigt produkt, og giver en troværdig garanti for en miljømæssigt og socialt ansvarlig produktion til den endelige forbruger - dig og dit minimenneske.

Dette er altså en af de bedste garantier for et bæredygtigt produkt!

 

Du kan læse meget mere og GOTS her.
Hvad er BEST naturtextil IVN?

BEST er et tysk økologimærke til tekstiler, mærket stiller også krav til at der i produktionen er taget hensyn til miljøet og arbejdsforhold.
Den tyske organisation IVN (Internationaler Verband der Naturtextilwirtschaft) står bag mærket og har stået for certificeringen siden 2000.

BEST mærket stiller de højeste krav der er teknisk mulige, til andelen af det økologiske indhold i produktet – det vil altså sige, at knapper, lynlåse osv. der ikke er økologiske kun må udgøre en meget lille del af produktet (max 5 procent). 

Du kan læse meget mere om dem her.

Hvad er Øko-tex?

I danmark er det teknologisk institut, tekstil, der administrerer øko-tex ordningen og kan certificere produkter der lever op til øko-tex standard 100.

Øko-tex mærket er forbrugerens garanti for, at et tekstilprodukt er tjekket for indhold af sundhedsskadelige kemikalier og produktet er en human-økologisk tekstilvare, som altså ikke har skadelig effekt på menneskers sundhed og helbred.

Øko-tex standard 100 mærkede produkter er analyseret for indhold af en lang række stoffer, der anses som sundhedsskadelige.
Kravene bliver løbende justeret, så de hele tiden er opdateret med nyeste viden om sundhedsskadelige kemikalier og produktion af tekstilvarer.

- Når en vare skal opnå øko-tex certificering er det ikke blot tekstilmetervarer og garner der skal opfylde kravene, det er samtlige materialer der indgår i produktionen som f.eks. påtrykte mærker, sytråd, knapper, lynlåse, etiketter og indlægsmateriale/fyldningsmateriale som dun, skum og fibervat.

Du kan læse meget mere om økotex her.Hvad er FSC?

FSC er en international non-profit mærkningsordning for træ og papir. I FSC skove bliver der ikke fældet flere træer end at skoven kan nå at reproduceres og certificeringen er en sikkerhed for at både planter og dyr bliver beskyttet samt at de mennesker, der arbejder i skoven, arbejder under ordentlige forhold og vilkår.
Alle disse ting gælder uanset hvor i verden det certificerede produkt kommer fra, da de samme regler gælder verden over!

-FSC mærkede produkter kan du altså købe med god samvittighed!

Du kan læse meget mere om FSC her
.